Munich malt er en tysk maltsort som har mange bruksområder.
Dette maltet kan brukes i små mengder i nær sagt enhver ølsort for å
fremheve maltsmaken og/eller bidra med et diskré toast-aktig preg til
ølet.
Det kan også brukes i nesten 100 % (med bare noen få prosent mørk
malt) i den ølsorten som ga opphav til vår norske bayer, nemlig
delstaten Bayerns mørke Dunkel-øl.
Mellom disse ytterpunktene finner man tradisjonelle tyske ølsorter
som Düsseldorfs Altbier og bokkøl, der denne maltsorten gjerne brukes i
rundt 25-75 %.
1. Bestiller du malt til et eller flere brygg? Hjelp oss med å sende dette i riktig forpakning;
Alle malttyper som bestilles over et kilo, blir pakket i separate poser.
Flere malttyper i samme ordre med volum under et kilo vil bli behandlet som en oppskrift og sendt blandet i en pose med mindre du spesifiserer annet når du går til kassen. Dette gjør du i «Melding til salgsavdelingen».
2. Bestilling av malt generelt;
Skal du for eksempel skal ha en oppskrift som består av 4,5kg pale malt og 80 gram sjokolademalt så må du bestille følgende:
4 x 1 kg pale malt
5 x 100g pale malt
1 x 100g sjokolademalt, videre skrive under «Melding til salgsavdelingen» når du går til kassen, at du skal ha 80g og ikke 100g
3. Skal du ha knust malt, så må det velges i nedtrekkmenyen over