Sesonggjær tilgjengelig Januar til Mars
This yeast was isolated from the thought to be extinct Pure Nacional variety of cacao. In 2007, this rare variety with white beans was rediscovered in the remote Marañón River Canyon in Peru. The fruity, phenolic, and wild-like characteristics of this strain make it an ideal choice for farmhouse and saison-style beers.
WLP546 Marañón Canyon Wild Cacao is POF+, this strain will contribute phenolic characteristics to finished products.
For faster fermentation or higher attenuation, use in conjunction with a higher attenuating strain. [Suggested strains: WLP001, WLP550, and WLP590 (STA1+)]
- Utgjæring: 65-70 %
- Flokkulering: lav
- Foretrukket
gjæringstemperatur: 18-24°C
- Alkoholtoleranse: hmedium (5-10%)
PurePitch-pakkene fra White Labs har en best før-dato på seks måneder etter produksjonsdato. I følge målinger gjort hos White Labs er det så mye som 71% levedyktige celler i pakkene ved best før-datoen. Gjæret er i realiteten holdbar mye lenger enn dette og kan fint benyttes selv om den er eldre så lenge du lager en starter (forkultur).
Les mer om dette i vår gjærstarter-guide.
White Labs har strenge rutiner på kvalitetskontroll. Til hver batch utarbeider de en rapport, og du kan hente opp rapporten til gjærpakken du har i hånden her.
Har vi ikke gjærstammen du ser etter på lager så kan du legge inn en ordre allikevel. Da sørger vi for at den kommer med på førstkommende bestilling fra White Labs. Vi bestiller normalt gjær annenhver uke.
Dette er
en «seasonal yeast» som vanligvis er tilgjengelig i juli – august. Hvor lenge
beholdningen varer når vi først har den, kommer an på etterspørselen.